Heb jij spullen die je niet meer nodig hebt? Wij zijn er blij mee.

Maak een ophaalafspraak

Services

Je kent het wel: dat gevoel dat je huis langzaam dichtslibt met spullen. De hoogste tijd om op te ruimen. Maar in gesleep heb je eigenlijk geen zin. Dan is het goed om te weten, dat we je werk uit handen kunnen nemen. Welke services we je aanbieden, lees je op deze pagina. Goed geregeld!

Planten kopen

Ophaalservice

Woon je in de buurt van een vestiging van Het Goed en heb je spullen die je niet meer gebruikt? Laat dan je herbruikbare meubels en spullen gratis ophalen. Wij zijn namelijk heel blij met jouw gebruikte spullen. De Ophaalservice van kringloopwarenhuis Het Goed staat gratis voor je klaar. Goed geregeld!

Plan makkelijk en snel een ophaalafspraak bij een van onze vestigingen. Dat kan ook online. Als je belt, kies dan voor optie 1. Een afspraak plan je zelf met onze Afspraakplanner.

Gratis ophalen: opgeruimd staat netjes

Vaak is opruimen een hele klus. Vandaar dat we je graag helpen. Via onze vestigingen vinden jouw herbruikbare meubels en gebruikte spullen dan vaak weer een nieuwe eigenaar.

Ook helpen jouw gebruikte spullen mensen weer aan het werk. Wij vinden dat iedereen een kans verdient op passend werk. In onze kringloopwarenhuizen kunnen mensen op een hele laagdrempelige manier weer werkervaring opdoen. Zo hebben zij een grotere kans om een baan te vinden bij een regulier bedrijf. Door onze speciale begeleidingsmethode ontving Het Goed de hoogste PSO-certificering. Dat houdt in dat we in Nederland tot de koplopers behoren op het gebied van sociaal ondernemen.

Zeg nou zelf, dat is toch een fijn idee? En goed voor het milieu, want hergebruik van tweedehands meubels en gebruikte spullen is heel duurzaam.

Gratis ophalen op jouw adres? Doe de postcodecheck

Woon je in de buurt van een vestiging van Het Goed, dan is de kans groot dat onze medewerkers ook bij jou spullen gratis ophalen. Wil je zeker weten of jouw postadres hiervoor in aanmerking komt, doe dan onze postcodecheck. Dat kan je doen door in de afsprakenmodule je postcode in te voeren. Hoort jouw postcode tot het ophaalgebied, dan kan je de ophaalafspraak verder invoeren. Je ziet dan dus direct wat wij voor je kunnen betekenen. Reageert de module niet goed op de invoer van je postcode, dan valt jouw postcode daar buiten. Het is dan helaas niet mogelijk een ophaalafspraak met ons te maken.

Boek je ophaalafspraak online

Wil je dat wij je herbruikbare meubels of spullen gratis ophalen? Je boekt nu je ophaalafspraak snel en eenvoudig online met onze afsprakenplanner. In slechts twee stappen heb je je afspraak gemaakt. Zo vul je je adresgegevens in en geef je op welke spullen je wilt laten ophalen. Vervolgens kies je een datum en dagdeel. Je afspraak is dan ingepland. Je ontvangt van ons per mail een bevestiging.

Zo gemakkelijk geef je jouw gebruikte spullen een tweede leven. En een tweede leven voor je meubels of spullen is goed voor het milieu. Bovendien zijn de meubels of spullen waar jij op uitgekeken bent, voor anderen een vondst. Zo doe je een ander een groot plezier met de spullen die je weg doet. Hou er wel rekening mee dat we alleen goederen ophalen die al klaarstaan op de begane grond. We beschikken helaas niet over de menskracht om spullen vanaf een verdieping te sjouwen.

 

Spullen afgeven bij de winkel

Je kunt je spullen ook afgeven bij onze winkels. Kijk hier voor een winkel bij jou in de buurt en de openingstijden.
Kom je je spullen zelf brengen? Verzamel ze in onze Goedbox. Voor deze handige doos betaal je eenmalig € 1,- statiegeld. De Goedbox zet je thuis klaar om spullen in te verzamelen.

Wanneer je spullen langsbrengt, krijg je van ons weer een nieuwe Goedbox retour.

Spullen brengen? Even checken!
Met heel veel spullen zijn we blij, maar sommige spullen zijn helaas niet geschikt om door te verkopen. Deze spullen kun je inleveren bij de Milieustraat van je gemeente. Niet geschikt voor hergebruik zijn:

  • Klein chemisch afval, gevaarlijke stoffen
  • Grofvuil
  • CFK-houdende koelapparatuur
  • Spullen die kapot zijn

Twijfel je of we jouw gebruikte spullen kunnen innemen? Neem dan even contact met ons op. Onze medewerkers informeren je graag over wat je wel en niet kunt inleveren.

Kijk voor de openingstijden van ontvangst goederen op de website van de winkel bij jou in de buurt.

Inboedelservice

Een ruimte of compleet huis leeghalen?

Een ruimte of compleet huis leeghalen? Wij helpen je daar graag mee. De medewerkers van kringloopwarenhuis Het Goed hebben veel ervaring met het ontruimen van een kamer, appartement of woning. Wij helpen je dan ook graag om deze klus te klaren. Onze medewerkers nemen op verzoek de inboedel mee. Daarbij kijken ze meteen welke spullen voor hergebruik in aanmerking komen. Dat is wel zo prettig. Goed geregeld toch?

Zo werkt onze Inboedelservice

Het proces verloopt heel eenvoudig. Eerst maken we een afspraak en komen we bij je langs om je wensen te bespreken. We inventariseren alles en geven je een prijsopgave. Ben je akkoord dan gaan we voor je aan de slag. En we kunnen echt snel schakelen; de meeste klussen kunnen we vaak al op korte termijn voor je klaren.

Via onze winkels vinden jouw tweedehands meubels en gebruikte spullen dan vaak weer een nieuwe eigenaar.

Zoek een winkel bij jou in de buurt.

Bezorgservice

Grote goederen bezorgen we thuis

Heb je iets groots in een van onze winkels gekocht of heb je meer artikelen gevonden dan je kunt vervoeren? Wij helpen je graag met onze Bezorgservice. We leveren je spullen netjes bij jou thuis af. Onze medewerkers vertellen je of het mogelijk is om het door jou gewenste artikel te laten bezorgen en wat de eventuele kosten zijn.

Extra service

Als klanten blij zijn, dan zijn wij dat ook. Dus kunnen wij je helpen als er vervoersproblemen zijn, dan doen we dat graag. Tegen een kleine vergoeding bezorgen wij de door jouw aangekochte grote spullen bij je thuis. Goed geregeld toch!

Hoe regel je een bezorgafspraak

Dat kan eenvoudig in onze winkel. We hebben een bezorgzuil waar je samen met een medewerker via een computerscherm de afspraak regelt. Dus vraag of een van onze medewerkers dit samen met je wilt regelen.

Zo eenvoudig is onze bezorgservice;  onze service voor jouw gemak!

Waarom zijn we blij dat je bij ons koopt

Alle aangeboden herbruikbare spullen geven wij een mooie plek in onze winkel. Dat doen we met de mensen die bij ons werken. Dat zijn vaak mensen die op dit moment de aansluiting missen op de arbeidsmarkt. Bij ons kunnen ze hun talent ontwikkelen en kunnen ze werkervaring op doen, op weg naar een betaalde baan elders. Wij bieden mensen dat opstapje. Door hun inzet maken ze de klanten blij. En met de opbrengsten kunnen we steeds meer mensen een kans bieden om die aansluiting te vinden. Want pas als je niet kunt deelnemen aan de maatschappij, weet je hoe belangrijk een goede werkplek is. Bovendien doe je ook goed voor het milieu. Door hergebruik van spullen besparen we ook nog eens veel CO2. 1 kilo hergebruik = 1 kilo CO2-besparing. Dubbel goed dus.

Inleveren bij textielcontainers

Er is alle reden om meer kleding her te gebruiken en daarmee de levensduur te verlengen. Textiel is namelijk goed voor tien procent van de wereldwijde CO2-uitstoot. Bij de één miljoen verkochte modeartikelen van Het Goed (dd 2 okt 2019), is de wereld 1 miljoen kg aan CO2-uitstoot bespaard gebleven (1 kledingstuk = 1 kg minder CO2). Om zo’n hoeveelheid CO2 te compenseren zouden er bijna 138.000 bomen nodig zijn geweest, oftewel een bos ter grootte van 550 voetbalvelden.

Daarom is het zo belangrijk dat Het Goed kleding inzamelt voor hergebruik.  Kleding kan altijd worden ingeleverd bij de achterdeur van elke winkel. Maar woon je in Best, Boxtel, Emmen, Enschede, Hengelo, Nuenen, Schijndel of Venlo, dan kun je je textiel ook deponeren in een textielcontainer van Het Goed. Op de winkelpagina vind je onder het kopje ‘Services’  een lijst met adressen waar de containers zich bevinden in de gemeenten.

Kleding, schoenen en andere kleding accessoires graag inleveren in een gesloten zak. Ook kleding die stuk is, kan worden ingeleverd. Kleding en textiel wat niet herbruikbaar is, daar wordt nieuw materiaal van gemaakt om weer nieuwe dingen van te maken. Zo maken en verkopen we leuke goed-tassen in onze winkels.